Gościmy

Odwiedza nas 5 gości oraz 0 użytkowników.

Licznik odwiedzin

88050
TodayToday58
All_DaysAll_Days88050

Logowanie

Obowiązek informacyjny

Każdej osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do uzyskania informacji o zasadach przetwarzania i zabezpieczania danych oraz kontroli ich przetwarzania

w oparciu o art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)

Informacja dla uczniów/rodziców/opiekunów

Szkoła Podstawowa im. Juliusza Rogera w Sośnicowicach

  1. Szkoła Podstawowa im. Juliusza Rogera w Sośnicowicach jest administratorem Pani/Pana danych osobowych.
  2. Inspektorem ochrony danych w Szkole Podstawowej im. Juliusza Rogera w Sośnicowicach jest pani

Gabriela Cielenga tel.: 603175670.

  1. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań statutowych szkoły - celów dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych oraz prowadzenia dokumentacji szkolnej
  1. Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana stanowią:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO)

  • osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze;
  1. Pani/Pana dane mogą być udostępnione innym podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  1. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być partnerzy, banki, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, firmy drukujące korespondencję lub obsługujące korespondencję otrzymywaną od klientów, firmy archiwizujące dokumenty.
  1. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wypełnienia obowiązku prawnego Administratora wynikającego z przepisów np. do zakończenia trwania obowiązku szkolnego a następnie zostaną przekazane
    do zakładowego archiwum bądź zniszczone w określonym czasie na podstawie przepisów prawa.
  1. Szkoła Podstawowa im. Juliusza Rogera w Sośnicowicach  nie będzie przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  1. Posiada Pan/Pani prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem)
  2. Gdy uzna Pan/Pani, iż Szkoła Podstawowa im. Juliusza Rogera w Sośnicowicach, jako administrator danych, przetwarza je w sposób naruszający przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia
    27 kwietnia 2016 r., ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Danych Osobowych/Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
  1. Podanie danych osobowych w zakresie obowiązujących przepisów ustaw i rozporządzeń jest obowiązkowe,
    w pozostałym jest dobrowolne.
  1. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym profilowaniu.

Koniec szkoły za

190 dni Time's Up

Wiadomości

Onet Wiadomości

  • Newsletter Onetu. Baczyński: to jest dzisiaj najgroźniejszy przeciwnik Morawieckiego
    Dziś najgroźniejszym przeciwnikiem Morawieckiego jest Ziobro. Walka o schedę po Kaczyńskim nabiera rozpędu, a dla PiS-u nie jest to najlepsza wiadomość. Przed trzema laty Zjednoczona Prawica osiągnęła tak dobry wynik w wyborach, m.in. dlatego, że tworzyła zgrany team. Dziś rozchodzi się on w szwach - pisze w newsletterze Onetu Mateusz Baczyński.
  • Porozumienie klimatyczne w Katowicach zawisło na włosku – "to samobójstwo" ostrzega Sekretarz Generalny ONZ
    Negocjacje klimatyczne na szczycie COP24 w Katowicach utknęły w martwym punkcie. Na dzień przed zakończeniem konferencji jest poważna obawa, że nie da się zasypać głębokich różnic między krajami rozwijającymi się, a uprzemysłowionymi i uczestnicy rozjadą się do domów bez żadnego porozumienia, piszą Kalina Oroschakoff i Paola Tamma z POLITICO.
  • Uwaga! TVN: Syn zabił ojca, a jego ciało zakopał. "Domowe piekło trwało wiele lat"
    Stanisław K. zniknął trzy lata temu. W październiku tego roku śledczy odnaleźli jego ciało w lesie. Do zabójstwa przyznał się syn ofiary, który reporterce UWAGI! opowiedział o wieloletnim domowym piekle, jakie zgotował ich rodzinie ojciec.